sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Spagettikurpitsaa ja kampasimpukoita


Kerran aiemmin olen kokannut spagettikurpitsasta jotain, silloin kummipojan vinkistä gratiinia, löytyy täältä.

Nyt lähikaupassa sattui sellaisia olemaan ja yksi päätyi ostoskoriimme. Googlailun jälkeen päätimme tehdä siitä 'spagettia' (heh, niinhän toi nimikin jo sanoo....)  ja tarjoilla kampasimpukoiden kera.


Googlatessa opin myös että on helpompaa paahtaa kokonainen kurpitsa ja puolittaa se vasta paahtamisen  jälkeen (on raakana niin kova että vaatii moottorisahan!). Joten uuni 200 asteeseen ja kurpitsa uuniin. Ennen sitä tee veitsellä pistoja/viiltoja ympäriinsä, jotta kurpitsa ei 'räjähdä' uunissa.

Tunti ja 20 minuuttia myöhemmin ulos uunista. Annoin jäähtyä hetken ja sitten puolitin sen ja raastoin haarukalla sisuksen 'spagetiksi'. Aika lyhyttä tuli tälläkin kertaa, vaan ei haitannut.



 Lisuketta varten suikaloin palan purjoa ja Timotej teki saman banaanisalottisipulille.


Sipulit pehmitettiin öljyssä/voissa paistinpannulla. Kampasimpukat maustoin ja paistoin niinikään öljy-voi sekoituksessa.

Lisäksi vielä valkoviini-voi kastiketta: simpukoiden paistamisen jälkeen desin verran viiniä pannulle ja sen haihdutin noin puoleen. Sekoitin joukkoon reippaasti jääkaappikylmää voita pienissä erissä. Suolaa ja mustapippuria myös.

Spagetin olin tehnyt etukäteen joten kuumensin sen höyryttämällä siivilässä kiehuvan veden päällä.


Oikein maukasta kaikilta osiltaa, suosittelut. Ruohosipulia piti vielä laittaman tarjoillessa, mutta unohtui,



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti