sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pasta med fetaost, champinjoner, soltorkade tomater och rosmarin - bland annat.....

Maja var en vecka på arbetsresa, kom hem först på lördag och hade egentligen inte lust att genast  laga mat. Med andra ord behövdes nån enkel men god maträtt. När Maja funderar på nåt enkelt tittar hon ofta på mig. Typ: women like simple things, like men.....

Jag visade otroligt initiativ och började genast googla på en pastarätt med oliver. Kom fram till receptet nedan, som inte ändå innehåller oliver. Suck!

Men jävligt gott - direkt från sidan www.javligtgott.se.

Här är min portion. Ett gott rödvin åtnjöts också.
Ingredienser för fyra portioner är:
  • Pennepasta för fyra personer (vi råkade hemma ha Risentas bovetepasta så det användes)
  • ca. 10 soltorkade tomater (vi köpte en liten konservburk i glas och använde det mesta i burken)
  • 150 gram färska champinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök (vi använde en halv stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 deciliter gott rödvin (först 2. flaskan var god nog.....)
  • 1 burk krossade tomater, 400 gram (vi använde Mutti)
  • 1 burk crème fraiche a' 2 dl
  • 1 kvist rosmarin (vi satte in en hel kvist och plockade bort den innan den helt kokat sönder)
  • 1 deciliter hackad färsk bladpersilja. Jag hade läst receptet dåligt så vi köpte vanlig persilja. Det gick nog också bra.
  • 200 gram fetaost
  • Salt och peppar som vi hade hemma
  • 2 matskedar (en skvätt med andra ord) olivolja (nå, här fick jag mina oliver i alla fall...)

Här alla ingredienser förutom salt, peppar och olivolja.
En närmare studie av receptet gav vid handen att öl inte fanns
med så den drack jag.

Här bild av salt och peppar. Finns att köpa i de flesta välsorterade
livsmedelsaffärer. Olivoljan tog jag ingen bild av.
 Gör så här:

  1. Finhacka rödlök och vitlök
  2. Fräs finhackad rödlök och vitlök på låg värme i en stekpanna
  3. Skär paprikan i 2x2 cm bitar (det är inte sådär jättenoga)
  4. Kvartera, dvs, skär varje svamp (champinjon) i fyra bitar
  5. Strimla de soltorkade tomaterna
  6. Generellt, akta fingrarna....
  7.  När löken i stekpannan (se punkt 2. ovan) blivit mjuk tillsätt i stekpannan ovannämnda med kniv bearbetade grönsaker samt en kvist rosmarin, och stek ännu några minuter (tills de blivit mjuka)
  8. Tillsätt rödvin och låt koka i nån minut (på fin svenska "låt reducera ner nån minut", dvs. låt avdunsta en stund)
  9. Häll i crème' fraiche, tomatkross, salt och peppar och rör om och avsmaka (Maja avsmakade)
  10. Låt småkoka i ca. 15 minuter så en del av vätskan avdunstar och det blir en någorlunda "krämig" konsistens
  11. Koka pasta enligt instruktioner på förpackningen
  12. Skär fetaosten i kuber
  13. Skär / hacka persilja
  14. Häll vattnet ur pastan, häll i ett snyggt serveringsfat, blanda in såsen. Strö fetaosten ovanpå och garnera med persiljan
  15. Voila'


Här en del av ingredienserna väl sargade med kniv. Akta fingrarna!


Vin tillsättes.

Rör om då och då i oändligt långa 15 minuter.


Här efter blandning och garnering. Ser ju helt bra ut!

Thats it, folks! Verkligen gott, precis som "javligtgott.se" säger. Byt ut fetaosten mot nån sojaversion och grädden mot nån havregrädde så torde det vara helt vegant.

Romantisk "welcome home, darling"-middag i Villa Sandi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti