keskiviikko 15. marraskuuta 2017
Turskaa, basilikaa ja sitruunaa
Lauantai-illallisen pääruoka, turskaa ja kaikkea hyvää. Reseptiä en voi tarjota, mutta tämä on sen verran heppo juttu että ylimalkaiset selostukset riittänevät.
Aloita kuorimalla, pilkkomalla ja keittämällä muutama peruna ja maa-artisokka, saman verran kumpaakin, ja keitä kypsiksi. Soseuta ja lisää maitoa/keitinvettä, mausta. (Timotej hoiti tämän osan elegantisti).
Pilko puoli pakettia pekonia ja paista rapeaksi. Laita talouspaperin päälle valumaan ja jätä odottamaan. Paista suppilovahveroita kunnes neste haihtunut, lisää voita ja paista vielä hetki; jätä odottamaan.
Raasta yhden sitruunan kuori hienoksi ja silppua tuoretta basilikaa. Mausta turska suolalla ja mustapippurilla.
Paista kala voissa, lisää sitruunan kuori ja basilikasilppu. Kaada pannulle desin verran valkoviiniä ja 1-2 rkl voita.
Kokoa annos. Sosetta, kalaa, lientä, sieniä, pekonia ja pinnalle tuoretta basilikaa,
Tykättiin kaikki kolme. Mustapippuria olin laittanut vähän liian vähän, muuten oikein hyvä yhdistelmä makuja.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti