keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Turskaa, basilikaa ja sitruunaa


Lauantai-illallisen pääruoka, turskaa ja kaikkea hyvää. Reseptiä en voi tarjota, mutta tämä on sen verran heppo juttu että ylimalkaiset selostukset riittänevät.

Aloita kuorimalla, pilkkomalla ja keittämällä muutama peruna ja maa-artisokka, saman verran kumpaakin, ja keitä kypsiksi. Soseuta ja lisää maitoa/keitinvettä, mausta.  (Timotej hoiti tämän osan elegantisti).

Pilko puoli pakettia pekonia ja paista rapeaksi. Laita talouspaperin päälle valumaan ja jätä odottamaan. Paista suppilovahveroita kunnes neste haihtunut, lisää voita ja paista vielä hetki; jätä odottamaan.

Raasta yhden sitruunan kuori hienoksi ja silppua tuoretta basilikaa. Mausta turska suolalla ja mustapippurilla.

Paista kala voissa, lisää sitruunan kuori ja basilikasilppu. Kaada pannulle desin verran valkoviiniä ja 1-2 rkl voita.



Kokoa annos. Sosetta, kalaa, lientä, sieniä, pekonia ja pinnalle tuoretta basilikaa,


Tykättiin kaikki kolme. Mustapippuria olin laittanut vähän liian vähän, muuten oikein hyvä yhdistelmä makuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti