lauantai 9. joulukuuta 2017

Alkuruoka Suomen lipun väreissä

Itsenäisyyspäivän alkuruoka:


Laura oli maanantaina meillä kun pohdimme itsenäisyyspäivän ateriaa. Pääruoka oli jo päätetty, hirven sisäfilettä. Alkuruokaa pohtiessani sanoin ääneen että olisiko jotain sini-valkoista (Timotej taisi tosin kuulla gini-valkoista). Hetkin sen jälkeen tuli Lauralta whatsapp viesti ja linkki tähän alkupalaan.

Tarvitset
- violettaja bataatteja (en tiennyt sellaisia olevan olemassakaan)
- ricottajuustoa
- mustikoita
- saksanpähkinöitä
- juoksevaa hunajaa



Pese bataatit ja leikkaa siivuiksi. Voitele oliiviöljyllä ja paahda 200 asteisessa uunissa vartin verran.


Levitä ricottaa paahdettujen bataattisiivujen päälle, Koristele mustikoilla. Ripottele päälle murskattua saksanpähkinää ja valuta päälle vielä juoksevaa hunajaa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti