Olemme tehtneet dim sumeja
tällä tutulla reseptillä ja aina ovat olleet oikein hyviä. Tiedän myös useamman blogin lukijan käyttävän tätä hyväksi todettua tapaa tehdä maukasta kiinalaista. Nyt kuitenkin halusimme kokeilla jotain uutta nyyttiä. Aikani surffasin ja ihmettelin ja päädyin tälle sivustolle,
the woks of life. Sieltä päädyimme tekemään bbq possua pehmeässä taikinassa, niitä on yleensä jokaisessa dim sum pöydässä, ja toisena tuli tehtyä varsinaista fuusioruokaa, porkkana-nyhtökaura täytteisiä. Kumpikin vaati taikinan tekemistä. Ja taas tuli todennettua etten tykkää sellaisesta puuhasta. Joten jatkossa menen valmiilla wonton taikinalla ja unohdan nämä monimutkaisemmat reseptit. Vaikka hyviä nämä olivat, molemmat.
Bbq possu tehtiin
tätä reseptiä noudattaen. Hyvin vähän improvisoin, mitä nyt possutäytteen tein hieman eri tavalla. Käytin porsaan kassleria jonka kypsytin nyhtöpossuksi ja maustoin Santa Marian bbq-kastikkeella.
Toinen resepti on
tämä. Korvasin siis jauhelihan nyhtökauralla. Resepti antoi kaksi kypsennystapaa, me tehtiin se paistamisversio.
En toista noita reseptejä tähän, käykää linkkien takaa katsomassa ohjeet jos haluatte kokeilla itse. Tässä kuvakavalkaadi meidän tekemisestä.
|
Koneapua taikinan teossa |
|
Bbq-possutäyte |
|
Porkkana-nyhtökauratäyte |
|
Hyvin noussut taikina |
|
Timotej työstää taikinaa |
|
Täyttövaiheessa |
|
Höyrystys ja paistaminen käynnissä |
|
Pöydässä myös tutut dippikastikkeet |
Aina hymyillyttää tällaiset lauantait, ruoanlaittoon menee tuntikausia ja ruokailuun vartti :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti