torstai 21. joulukuuta 2017

Avokado-lohipasta

Glögijuhlien jälkeisenä sunnuntaina syötiin illallista kahden kesken. Kaupassa inspiraatiota etsiessämme tuli mieleeni vanha klasikko 90-luvulta. Kylmäsavulohipasta jossa myös lohi-avokado-'ruusukkeet'.


Helppo ja nopeatekoinen annos.


Kastike:
Kuori ja pilko salottisipuli. Kuullota voissa niin että sipuli pehmenee vaan ei ruskistu. Lisää pari desiä kermaa ja anna kiehua kokoon muutama minuutti. Lisää pilkottua kylmäsavulohta. Mausta valkospippurlla (ja suolalla).

Keitä samaan aikaan pasta.

'Ruusukkeet':
Ota avokadosta ohuita siivuja tai lohkoja. Laita kylmäsavulohiviipaleen päälle ja kierrä ruusukkeeksi. Tee 2-3 ruusuketta per nuppi. Laita leivinpaperin päälle uunipellille ja kuumenna 145 asteisessa uunissa 5 minuuttia.


Kokoa annos: pastaa, kastiketta, raastettua parmesaania ja ruusukkeet.  Oikein hyvää, suosittelemma vaikka lohi välillä kyllästyttäisikin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti