sunnuntai 17. joulukuuta 2017

Piparjuuri-punajuurihummus

Taas on yhdet glögijuhlat ohi, aina yhtä hauskaa, kiitos ihanat ystävät että tulette vuosi toisensa jälkeen! Olen vuosien mittaan pitänyt menyyn aika samanlaisena, sivupalkissa tunnisteella glögi löytyy aiemmat tilannekatsaukset ja reseptit. Konseptille ei ole ollut nimeä, mutta tänä syksynä opin miten tuota tarjoilua voi/pitää kutsua - tahnabaari. Aivan selvästihän siitä on kysymys. Koska nyt konseptille löytyi nimi, niin pitihän tarjoilua muuttaa. Täällä kerralla sanoisin kyseessä olleen DIY coctail-leipä. Jokainen kun joutui/sai rakentaa omat leipäsensä, tahnalla tai ilman.


Vähemmän siis tahnoja , mutta enemmän 'sattumia'. Pöydässä oli espanjalaista kinkkua, chorizoa, italialaista salamia, viherpippuripateeta, Vilma ja Punaheidi juustot, kotitekoinen piparjuuri-tilli-tuorejuusto, Hailuodon lohta, dippikasviksia kastikkeineen (pesto ja Villa Sandin chiliaioli), tuoreita viikunoita ja persimoneja, marinoituja oliiveja ja punajurihummusta.

Tuorejuuston resepti löytyy pari vuoden takaa täältä. Tässä seuraa tuo hummus, joka löytyi Alkon kotisivuilta.

Yksi satsi tehty, toinen alkutekijöissään
 Tarvitset yhteen satsiin = noin 4 dl valmista tahnaa (mä tein tupla-annoksen):

  • purkillisen käyttövalmiita kikherneitä
  • 250 grammaa keitettyjä punajuuria (keitä  itse tai osta valmiiksi keitettyjä)
  • 1 rkl tahinia
  • 1 rkl raastettua piparjuurta
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ dl sitruunan mehua 
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Valuta ja huutele kikherneet, lohko punajuuret, kuori ja raasta piparjuuri.Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Laita kaikki muut aineet paitsi öljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.




Sopii tahnana leivän päälle ja myös kasvisten dippikastikkeeksi.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti