Vähemmän siis tahnoja , mutta enemmän 'sattumia'. Pöydässä oli espanjalaista kinkkua, chorizoa, italialaista salamia, viherpippuripateeta, Vilma ja Punaheidi juustot, kotitekoinen piparjuuri-tilli-tuorejuusto, Hailuodon lohta, dippikasviksia kastikkeineen (pesto ja Villa Sandin chiliaioli), tuoreita viikunoita ja persimoneja, marinoituja oliiveja ja punajurihummusta.
Tuorejuuston resepti löytyy pari vuoden takaa täältä. Tässä seuraa tuo hummus, joka löytyi Alkon kotisivuilta.
Yksi satsi tehty, toinen alkutekijöissään |
- purkillisen käyttövalmiita kikherneitä
- 250 grammaa keitettyjä punajuuria (keitä itse tai osta valmiiksi keitettyjä)
- 1 rkl tahinia
- 1 rkl raastettua piparjuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ dl sitruunan mehua
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valuta ja huutele kikherneet, lohko punajuuret, kuori ja raasta piparjuuri.Kuori valkosipulinkynnet ja purista sitruunan mehu. Laita kaikki muut aineet paitsi öljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Sopii tahnana leivän päälle ja myös kasvisten dippikastikkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti