sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Porkkala

Joulun 2016 somehitti, nyt sain minäkin aikaiseksi tehdä tätä. PORKkanasta tehtyä 'graaviKALAa'. Vegaaniherkku joka maistuu muillekin, etenkin kylmäsavulohen ystäville. Helppotekoinen, vaan ei nopea. Varaa aikaa sekä kypsentämiseen että marinointiin.

Tarvitset:

4 paksua porkkanaa (mitä paksuimpia sen helpompaa on siivuttaminen)
kilon verran karkeaa merisuolaa
1 rkl rypsiöljyä
2 tl nestemäistä savuaromia
1 tl valkoviinietikkaa


Pese porkkanat ja laita uunivuokaan suolan päälle. Peitä porkkanat suolalla ja kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tunita, kunnes kypsiä.



Sekoita öljy, savuaromi ja valkoviinietikka.
  

Siivuta porkkanat juustohöylälle pitkiksi suikaleiksi.


Sekoita marinadi ja porkkanat. Anna marinoitua vuorokauden verran.


Kummityttö oli tehnyt saaristolaisleipää. Sen päälle laitettiin piparjuurituorejuustoa (vegaanille toki jotain vegaanista versiota), porkkalaa ja tilliä. Voit lisätä myös suolaa, mustapippuria ja/tai sitruunamehua maun mukaan.


Oikein, oikein hyvää. Suosittelemme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti