lauantai 13. tammikuuta 2018

Ruusukaaleja ja polentaa


Facebook-fiidiini tuli Fiskarsin reseptivihje, "ruusukaaleja ja polentaa: lohturuokaa viileään päivään". Sitä siis kylmän sunnuntain ateriaksi.


Aineet neljälle ruokailijalle:

  • 300 gr ruusukaaleja
  • 6-7 valkosipulinkynttä
  • 100 gr pekonisuikaleita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 2,5 dl instant polentaryynejä
  • 6 dl kanalientä
  • 4 dl kermaa
  • 1 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
  • 1 dl maissinjyviä



Leikkaa ruusukaaleista kannat pois ja puolita. Levitä ne uunivuokaan ja valuta päälle öljyä. Mausta. Kuori valkosipulinkynnet ja lisää ne vuokaan. Ripottele joukkoon myös suikaloitu/paloiteltu pekoni. Paista 200 asteisessa uunissa n 20 minuuttia.

Valmista polenta kuumentamalla kanaliemi ja kerma, vatkaa polenta joukkoon. Kuumenna ja sekoita muutaman minuutin ajan. Raasta joukkoon juusto ja lisää huuhdellut maissinjyvät.


Kokoa annoa lusikoimalla kulhon pohjalle ensin polentaa ja sitten ruusukaalisekoitusta. Viimeksi vielä mustapippuria.

Polentaa on pariin kertaan käytetty Villa Sandin resepteissä (katso sivupalkin tunnisteista), pitäisi muistaa useamminkin. Kivaa ja maukasta vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti