sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Kalapihvejä ja sinappikastiketta


Sesongin avaus Villa Sandissa. Sisälsi uuden palatsin valmistumisen seuraantaa, markiisien tilauksen, tiluksien tarkastuskierroksen, kuolleiden kärpästen imurointia, kävelykadulla ostoksien tekemistä (mm Timotejlle punainen pipo) ja ruoanlaittoa.

Lauantai-illan ateria oli kalapihvejä, sinappikastiketta ja pinaattia. Pinaatin kuumensin voissa kattilassa ja maustoin suolalla, yksinkertaista ja todella hyvää meidän molempien mielestä. Sitä olisi voinut olla enemmänkin, yksi paketti oli vähänlaisesti kahdelle Kippari-Kallelle.

Kalapihvit sisälsivät keitettyä perunaa, lämminsavulohta, ruohosipulia, sitruunankuorta, suolaa ja valkopippuria.


Keitimme kolme perunaa ja muusasimme ne. Lohta oli n 300 grammaa ja ruohosipulia yksi ruukullinen. Yhden sitruunan kuori raastettuna Mikroplanen raastimella ja mausteet lisäksi.

Sekoita taikinaksi.


Tee taikinasta pihvejä. Penslaa ne kananmunalla ja kierittele korppujauhoissa. Panko olisi parempaa, mutta sitä ei lähikaupassa ollut. Paista voissa 2-3 minuuttia per puoli.


Tee sinappikastike: sekoita 1 dl vispikermaa ja 1 dl vettä, lisää tilkka kasvisfondia (tai pala kasvisliemikuutiota), 2 rkl karkeaa dijon-sinappia ja 2 rkl makeaa sinappia. Kiehauta.

Valmista pinaatti, kts yllä.
Leikkaa se kuoriton sitruuna lohkoiksi.
Asettele kaikki lautasille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti