torstai 4. huhtikuuta 2019

Sweet and sour pork, hapanimelä possu

Huomasin ihmetyksekseni että 'kiinalainen' avainsana puuttuu Villa Sandin hakusanojen joukosta. Hassua, koska wokki on ollut käytössä varmasti 15 vuotta, jos ei pitempäänkin. Erityisesti kasviksia on wokattu, ja yksi sellainen toki löytyykin täältä.

Mutta sen sijaan esimerkiksi oma hapanimeläkastikkeeni loistaa poissaolollaan. Toki sitä tein enimmäkseen ennen blogin perustamista.

No, nyt sitten tulee toisten ideoima versio. The Guardianin sivuilla on loistava kokoelma reseptejä nimikkeellä 'How to cook the perfect...'. Tällä kertaa hain sieltä ohjeet miten tehdä täydellinen hapanimelä porsas, sweet and sour pork. Käypä katsomassa täällä. Noudatin ohjetta sen verran tarkkaan etten kopio sitä tähän. Tein kaksinkertaisen annoksen koska meitä oli neljä ruokailijaa.

Näin meillä:

Kastikkeen raaka-aineet. Karpalokastiketta ei ollut, käytin karpalohyytelöä. Chinese red vinegarin korvasin 50:50 chinese black vinegar ja rice vinegar sekoituksella, niitä kun oli jääkaapissa.



Kasvikset pilkottu ja liha marinoitumassa



Tein ensin kastikkeen jonka jätin odottamaan. Sitten wokkasin kasvikset. Viimeiseksi friteerasin lihan eri pannulla. Tein sen osissa ja nostin friteeratut palat talouspaperin päälle valumaan. Sitten sekoitin kaikki kolme keskenään ja kuumensin nopeasti kiehuvaksi. Näin sekä kasvikset että liha pysyivät rapeina.







Onnistui oikein hyvin. Just sopivasti makeaa ja hapanta kastikkeessa. Possu oli rapeaa ja kasviksissa puruvastus jäljellä. Suosittelen! Wokki ei ole pakollinen, tämä onnistuu ihan yhtä hyvin paistinpannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti