keskiviikko 1. syyskuuta 2010

mitä mustempi wokki, sen parempi kokki

sanoo kiinalainen sananparsi. Jos on totta, niin ylpeydellä esittelen mustuneen wokkini! Tosin toistakymmentä vuotta jo ollut käytössä, ja vieläkin on lähinnä laikukas.... No, samanlainen, mutta vielä uutuuttaan hohtava hiiliteräs (ei mitään tefloneita tai muita hörhötyksiä!) wokki on nyt myös Villa Sandissa.


Tänään kaupunkiwokkiin päätyi loput Timotejn sadosta, pensaspapuja ja lehtiselleriä. Sen lisäksi kaupallista paprikaa ja punasipulia. Lisäksi paistettua kuhaa. Mausteet pidettiin vähissä, kalaan vain suolaa ja kasviksiin suolaa ja pippuria. Selvästi mielestäni wokatuissa kasviksissa maistui myös sesamöljy, liekö niin vahvasti jäänyt wokkiin vuosien varrella vai minäkö vain kuvittelin. No, hyvää kuitenkin.

Ja pakkohan oli Hellmanin majoneesiakin johonkin laittaa, yllätys, yllätys. Kastikkeeksi siis majoneesia,  mätiä, silputtua tilliä ja ranskankermaa, ruokalusikallinen kutakin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti