perjantai 3. syyskuuta 2010

Sipulipiirakkaa iltapalaksi

Matkalla Helsingistä Hankoon pohdimme sopivaa iltapalaa. Timotej ehdotti sipulipiirakkaa, ilmeisesti eilen tulleen Gloria ruoka&viini lehden inspiroimana. No, lehti oli kaupungissa, me matkalla landelle, mutta päätettiin ottaa riski ja improvisoida. Kaupassa yritettiin arvata mitä vois tarvita ja sitten kokkailemaan.

Villa Sandiin tultuamme surffattiin ja yritettiin löytää resepti joka sopi arvauksen perusteella ostettuihin aineksiin. Lopputulos perustuu ennen kaikkea Hesarissa vuonna 1990 olleeseen sipulipiirakan reseptiin.

Täyte Timotejn vastuulla:
- 4 keltasipulia
- 3 salottisipulia
- muutama valkosipulin kynsi
silputtiin ja kuullotettiin
Pannulle lisättiin n 1 dl vettä, 1 rkl kasvisfondia ja saman verran kuusankerkkäsiirappia (kun tavallista ei ollut). Mausteeksi viiden pippurin seosta (ei ollut maustepippuria) ja tuoretta timjamia.
n 15 muhimisen jälkeen täyte valmis.

Eihän tästä voi tulla muuta kuin hyvää....
Sillä aikaa Maja teki perinteisen murutaikinan, 250 gr voita ja 4 dl vettä nyppien sekaisin, 1 dl kylmää vettä lisäksi, ja jääkaappiin kunnes täyte valmis. Kaulin puolesta taikinasta pohjan voideltuun piirakkavuokaan, siihen päälle sipulimössö ja toisen puolen taikinasta kaulin  'kanneksi'. Voitelu vatkatulla munalla ja haarukalla muutama reikä päälle. Nyt oli 20 minuuttia 200 asteisessa uunissa, mutta ensi kerralla saa olla 25 min.


Maku oli odotusten mukainen ja tätä tehdään toistekin. Lisäksi oli ns mummin kurkkuja, eli Ahkera-Liisan suolakurkkuja. Things could be worse!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti