Näin me sen teimme soveltaen reseptejä ja välttäen pähkinöitä:
600 gr kotimaista parsakaalia, josta käytin vain kukinnot
1 iso salottisipuli
5 siivua pekonia
kourallinen pinjan siemeniä
2 rkl majoneesia
1 rkl Rajamäen valkoista balsamicokastiketta
mustapippuria (tietenkin Santa Marian Tellycherryä)
Parsakaalin kukinnot höyrytin kevyesti (n 1 min), pilkoin salottisipulit. Kippoon balsamico ja majoneesi, vähän mustapippuria joukkoon. Sekoitin ja lisäsin sipulit ja jäähtyneet parsakaalin kukinnot. Kippo jääkaappiin kunnes nälkä yllätti. Siinä vaihessa paistoin pekonit rapeiksi ja paahdoin pinjan siemenet. Lopuksi pekonisilppu ja pinjat salaattin joukkoon ja lautaselle.
Päällä pekonit ja pinjansiemenet, varsinainen bulkkiosuus (parsakaali) niiden alla, aina ei kannata uskoa kuvaa... |
Syödessämme tajusin että muistijälki oli tullut Jamie Olivierin USA kirjasta, ja Timotej muisti minun selanneen sitä Jyväskylän kyläpaikassamme. Joten sinne siis kiitos ideasta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti