sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Sienimetsässä ja pieni alkupala suppiksista

Ensimmäinen kerta metsässä tänä vuonna, kesällähän emme edes vahingossa eksy sinne. Siitä ei ole kuin kaksi vuotta kun eka kertaa kokeilimme sienestämistä. Silloin yllätykseksemme löysimme suppilovahveroita ja niin kävi viime vuonnakin. Eiliset suppikset olivat vielä kovin pieniä eikä niintä myöskään montaa ollut:



Tästä pienestä määrästä syntyi maukas alkupala kahdelle. Ainekset: kourallinen suppilovahveroita, kourallinen tuoretta pinaattia, puolikas sipuli siivutettuna, pari viipaletta hyvää leipää, voita, suolaa, pippuria.


Kuullota sipulisuikaleet voissa keskilämmöllä. Lisää pinaatit paistinpannun toiselle reunalle kun sipulit liki valmiita. Kääntele pinaatteja hetki niin että lämpiävät. Samaan aikaan toisella pannulla voissa ruskistuvat leipäviipaleet ja ne muutamat hassut sienet.

Kokoa alkupala suoraan lautasille: leivän päälle pinaattia, sipulia, suppilovahveroita ja suolan kukkia ja Tellycherry mustapippuria. Oli aivan uskomattoman hyvää, nämä maut ovat kertakaikkiaan kuin tehdyt toisillensa.


Sienimetsässä Timotej aina muistuttaa minua Marttojen kahdesta säännöstä: 1. Opi tuntemaan myrkkysienet ja 2. Poimi vain sieniä jotka tunnet.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti