Lasivuoka olisi parempi, niin kerrokset tulisivat näkyviin. Ja uunissa olisi voinut saada kauniimman värin pintaan. Aina on varaa parantaa. |
Resepti on 80-luvulta, Chicagon vuosilta. Karen, työkaveri Philin vaimo, toi muistaakseni firman picnicille ja silloin maistoin ekaa kertaa. Kyseessä ruokaisa dippikastike tortilla chipseille. Sopii tarjota kylmänä tai kuumana. Kylmänä helppoa isollekin porukalle, meillä mm house cooling juhlissa viime syksynä tätä tehtiin iso uunivuoallinen ja dippaajia oli 46. Sopii kokkareille, mutta myös sormin syötäväksi pääruoaksikin.
Tänään meitä oli kaksi syöjää, annos hieman pienempi ja tarjoiltiin kuumana. Ne seitsemän raaka-ainetta :
- tomaattia siemenet poistettuina ja pilkottuna (3 kpl)
- jauhelihaa ruskistettuna ja maustettuna (300 gr)
- purjoa pilkottuna (n 5 sentin pala)
- avocadoa muusattuna (1 kpl)
- salsakastiketta (muutama rkl)
- smetanaa (dito)
- juustoraastetta
Tässä tomaatit alimpina, päälle jauheliha (mausta vaikka valmiilla tacomausteella; minulla tällä kerta paprikaa, sweat heat BBQ ja jotain muutaakin taisi sekaan mennä), salsa, avocado, smetana, purjo ja sitten
tähän vielä juusto päälle. Tässä vaiheessa voi valita, joko suoraan pöytään tai ensin uuniin, nyt oli n 15 min n 200 asteessa. Ja sitten nachoilla kauhomaan dippiä suuhun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti