tiistai 9. huhtikuuta 2019

Uunikasviksia ja tahinikastiketta


Taas resepti joka on saanut inspiraationsa jostain netissä näkemästäni ohjeesta. Siinä oli vain porkkanoita, me lisäsimme myös kukkakaalia.


Raaka-aineina kasvisten lisäksi: vaahterasiirappia, soijaa, tahinia, valkosipulia, sitruunaa, oliiviöljyä, granaattiomenaa, rouhittua pistaasipähkinää, hienonnettua tuoretta persiljaa ja korianteria, suolaa ja mustapippuria.


Timotej huolehti kasvisten valmistelun.

Maja teki ensin kastikkeen: sekoitin aluksi 2 rkl tahinia, 2 rkl sitruunan mehua, 1tl soijaa,1 tl vaahterasiirappia, puolikkaan raastetun valkosipulin kynnen ja niin paljon vettä että sekoituksesta muotoitui kastike. Maistoin ja lisäsin sen jälkeen sekä soijaa, siirappia että sitruunanmehua.

Kasvisten joukkoon sekoitettiin 1 rkl oliiviöljyä ja saman verran vaahterasiirappia. Sen jälkeen ne uunipellille ja paahdettiin 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.
 
Tarjoillessa kasvisten ja kastikkeen lisäksi mukana myös granaattiomenan siemeniä, pistaaspähkinöitä ja tuoreita yrttejä.


Kuvassa Majan annos. Herrojen lautasilla oli myös naudan sisäfilettä. Hyvää oli sekä sellaisenaan että lihan lisukkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti