torstai 21. toukokuuta 2020

Bruten spagetti


"Det är din maträtt" sa Maja. "Innehåller både chorizo korv och konservtomater". Broken Spaghetti enligt Martha Stewarts recept. Sagt och gjort, det blev min matlagningstur på stugan.

Här ingredienserna. Öl fanns inte med i Marthas recept så den drack jag.

Du behöver för två personer:

  • Chorizo korv - enligt Martha torkad som man skär skivor av med det finns inte i lokala mataffären så det blev chorizo modell knackkorv
  • Spagetti för två personer
  • En burk med körsbärstomater
  • Manchego ost
  • En boll fänkål
  • Vårlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt och peppar
  • Vatten

Gör så här (för två personer):
  • Hacka fänkålen och vitlöken
  • Hacka vita delen av 2-3 vårlökar
  • Skär korven i lagom små bitar
  • Bryt spagettin i 2-3 cm långa bitar - jag hade nog lite längre
  • Öppna konservburken med körsbärstomater
  • Sätt lite olivolja i en stekpanna och bryn chorizokorven i några minuter och för över sedan till en skål
  • Sätt grönsakerna i stekpannan och bryn några några minuter och flytta sedan över till separat skål (inte samma skål som korven, alltså)
  • Sätt en matsked med olivolja i stekpanna och rosta spagettin i 2-3 minuter
  • Tillsätt grönsakerna och konservtomaterna (också vätskan)  i stekpannan och toppa upp med lite vatten så att spagettin kokar
  • Krydda med salt och peppar
  • Låt koka till spagettin klar - tillsätt vid behov mera vatten - i Marthas instruktioner är vattenmängden stor och jag var tvungen att sleva bort en del av vätskan under processens gång
  • Medan spagettin kokar skär den gröna delen av vårlöken i små bitar
  • Sleva upp maten i två skålar, tillsätt korven, strö grön vårlök över och skär med osthyvel skivor av manchego-osten på portionen
  • Klart!



Skär korv, hacka fänkål och vitlök, skär vita delen av vårlöken i skivor.

Bryt spagettin i små bitar. Jag gjorde det inne i en karott för att inte ha spagetti längs golvet.

Bryn korven och ställ åt sidan. Efter korven bryn grönsakerna och ställ åt sidan.

Rosta spagettin några minuter. Tillsätt grönsakerna och en burk med körsbärstomater,
också vätskan. Tillsätt vatten så att spagettin kan kokas. Krydda med salt och peppar.
Det går nog nästan lika bra att använda en burk krossade normala tomater, tror jag.

Skär till gröna delen av vårlöken

Nu har spagettin blivit mjuk. 

Dela upp spagettin i två djupa fat, tillsätt korv, strö på den gröna vårlöken över och toppa med
manchegoskivor enligt smak och tycke.

Servera! Vi drack ett glas Pinot Noir-vin till. Passade bra.
Enkelt och gott, trevligt med lite variation i pastarätterna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti