sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Saksalainen parsa-ateria


Maja on vuosien mittaan syönyt useasti valkoista parsaa, uusia perunoita persiljalla, hollandaisekastiketta ja (palvi)kinkkua Saksassa kun parsasesonki on ollut parhaimmillaan. Jostain syystä vasta tänä keväänä tuli mieleeni tehdä sitä kotonakin. Siinä yhteydessä kävi ilmi että Timotejlle tämä oli uusi yhdistelmä. Mutta sitäkin mieluisampi. Nyt on mennyt jo monta illallista samalla kaavalla:


  • Kuori ja keitä uusia kotimaisia perunoita. Sekoita joukkoon 1-2 rkl voita ja silputtua persiljaa.
  • Kuori, katkaise kuiva tyvi ja keitä parsat.
  • Avaa Eriks Hollandaisekastike purkki. Tai tee kastike itse, mun pikaohje täällä. Mutta pakko myöntää että Eriksin löytämisen jälkeen (sitä suosittelli Hangon K-kauppias) en ole itse viitsinyt enää tehdä.
  • Laita lautaselle perunoita, parsaa, kastiketta ja kinkkua 
  • Olen tehnyt jokaiselle ruokailijalle annoksen valmiiksi, 3-4 parsaa, muutama peruna, pari isoa kinkun siivua. Sen lisäksi kaikkea tarjolla santsikierrosta varten.


Ylimääräinen vinkki - uudet perunat ja Presidente gourmet voi on aivan loistava yhdistelmä! Ihan tuon voin takia olemme keittäneet perunoita huomattavasti enemmän kuin yleensä. Kun kinkku ja parsat syöty niin porukkaa jatkaa perunat ja voi linjalla. 

Annoksessa kaikki raaka-aineet ovat 'esillä omina itsenään', eli panosta laatuun. Mauttomat perunat, kuiva parsa, huono kinkku, pussi-hollandaise eivät ilahduta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti