Näin parsakauden aikana lienee asianmukaista kirjoittaa hollandaisekastikkeesta, niin usein se on parsan seuralainen. Sen tekeminen mielletään vaikeaksi ja sitähän se onkin jos lähtee vesihaude + käsinvatkaus linjalle. Tässä tulee nopea (tekemiseen ei mene viittä minuuttia kauempaa), helppo ja aina onnistuva versio.
Laita kaksi kanamunan keltuaista, 1 rkl haaleaa vettä, 1 rkl sitruunan mehua ja vajaa tl suolaa sopivaan astiaan. Sopiva on sellainen johon sauvasekoitin mahtuu, mutta ei jää pahemmin tilaa ympärille. Meillä osottautui täydelliseksi korkea teemuki.
|
Kuvat jäivät vähiin ja nekin harvat otettu ipadilla, kamera oli unohtunut kaupunkiin |
Sulata 100 grammaa voita kattilassa, älä anna ruskistua. Sekoita munaseosta sauvasekoittimella kunnes vaahtoaa kevyesti ja on vaaleahkoa. Lisää voisula vähitellen mukaan seokseen sauvasekoittimen käydessä. Siinä se. Maista ja lisää sitruunaa, suolaa tai vaikka cayennepippuria maun mukaan.
Valkoista parsaa, kampasimpukoita, pekonin muruja ja hollandaisekastiketta. Kevät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti