perjantai 15. toukokuuta 2015

Sauvasekoittimen ylistys, smoothie, hummus, keitto, hollandaisekastike jne, kaikki onnistuu

Teknisestä koulutuksesta huolimatta minä en ole kodinkoneiden suuri ystävä, taitaa lähinnä johtua siitä että ne pitävät yleensä kovaa ääntä. Herkkäkorvainen, siis. Keittiölaitteissa vielä sekin vika että ovat usein työläitä tiskata.

Mutta yksi suosikki minulla on, sauvasekoitin. Sitä ei koskaan tarvitse käyttää montaa sekuntia/minuuttia, sen verran ääntä minäkin kestän. Tiskaaminenkin on lähinnä juoksevan vesihanan alla huuhtelua. Ja mikä parasta, sillä voi tehdä melkein mitä vain. Alla muutama esimerkki viime ajoilta.

Villa Sandissa Braunin laite, Väiskillä käytössä Bamix
1. Smoothie, arkiaamujen suosikki. Sen teen suoraan lasiin sauvasekoittimella, ei 'ylimääräistä' tiskiä. Kätevää. Jäisiä marjoja pakastimesta (mustikoita, puolukoita, mansikoita, vadelmia, mitä milloinkin), turkkilaista jugurttia ja gefilusshotti on pohjana. Fiiliksen mukaan lisään esimerkiksi chian ja/tai hampun siemeniä, tai sitten en. Tuloksena on jääkylmä juotava jugurtti, menee alas myös tällaiselle jolle aamupalan nieleminen on vaikeaa.


2. Hummus, ei sen tekoon tarvita monitoimikonetta, se tuli testattua vuokramökkioloissa Rukalla.


3. Hollandaisekastike, kuten viime postauksessa kerroinkin. Tää on ihan ehdoton juttu, voittaa mennen tullen vesihauteet ja muut metodit.


4. Sosekeitot, niitä on blogissa ollut useampiakin. Tuskin tarvitsee muuta kirjoittaa, kaikille tuttu juttu. Alla yksi esimerkki, kurpitsakeitto.


5.Banaaniletut aamiaiseksi sekoitettiin myös sauvasekoittimella.



Taidanpa ottaakin asiakseni löytää uusia käyttötapoja sauvasekoittimelle. Vinkkejä saa mielellään laittaa kommentteihin.

1 kommentti:

  1. Pitääpä kommentoida ihan itse, unohdin mainita yrttiöljyt joiden teossa sauvasekoitin on ollut käytössä.

    VastaaPoista