tiistai 12. toukokuuta 2015

Lohi-katkarapucrostini


Olipa vaikeaa keksiä tälle postaukselle sopiva otsikko. En keksinyt crostinille suomenkielistä vastinetta ja makujakin on niin monta että kaikki lyhyet otsikot tuntuivat epäoikeudenmukaisilta. Ohje oli Allt om mat -lehden uusimmassa numerossa. Siinä luki: Lax med rökt räkröra och dillcrostini. 

Ainekset  (sopinee alkupalaksi neljälle, soveltaen lehden reseptiä):
  • 300 gr kuorimattomia katkarapuja
  • 300 gr kuorimattomia savustettuja katkarapuja (minä savustin abu rökenissä, voi toki ostaa myös valmiita)
  • 200 gr sushilaatuista lohta
  • ½ dl Hellmansin majoneesia
  • muutama siivu patonkia
  • oliiviöljyä
  • tilliä
  • suolaa
  • sitruunan mehua


Tee tilliöljy: sekoita sauvasekoittimella ½dl oliiviöljyä ja kasa tuoretta tilliä. 

Laita lohen pinnalle suolaa ja sokeria ja anna maustua huoneenlämmössä vartin verran.


Pyyhi suola ja sokeri pois vartin jälkeen, hiero hieman oliiviöljyä pintaan ja paahda lohi nopeasti kuumalla kuivalla paistinpannulla. Siirrä lohi jääkaappiin tunniksi. Idea on että lohi olisi sashimi tyyppisesti raaka sisältä ja pinta paistettu. Kypsyminen jatkuu jääkaapissakin ja meillä lohi oli hyvää ja mehukasta, mutta turhankin kypsää. Varmasti helpompi onnistua jos lohifilee paksumpi (= useampia ruokailijoita).


Voitele patongin siivut tilliöljyllä ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paahda 150 asteisessa uunissa kunnes rapeita (vartti?).

Kuori ja pilko molemmat katkarapusortit. Sekoita, lisää muutama rkl majoneesia, tilkka sitruunan mehua ja hieman suolaa.


Pinoa tillicrostinin päälle katkarapusekoitusta ja lohta. Hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti