sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Okonomiyaki, japanilainen munakaslettu


Tumma laikku lätyn yläkulmassa okonamiyakikastiketta
Uusimmassa Glorian ruoka ja viini -lehdessä oli tämä ohje jonka Timotej löysi perjantain iltapalaksi. Aivan erinomaista! Varsinkin näin varhaiskaalin sesonkiaikaan.

Tarvitset:
 - litran verran varhaiskaalia
 - 2 dl hienonnettua ruohosipulia
 - 1 dl seesamin siemeniä
 - 4 isoa kananmunaa
 - 1 rkl vettä
 - 1 rkl soijakastiketta


Leikka kaali mahdollisimman ohueksi siivuiksi terävällä veitsellä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaali, ruohosipuli ja seesamin siemenet.

Vatkaa munat kevyesti, lisää vesi ja soija.

Kuumenna ruokaöljyä paistinpannussa (tai muurikassa, kuten alkuperäisessä ohjeessa). Lisää pannulle keot kaaliseosta, kts kuva alla.


Paista pari minuuttia. Kaada päälle munamassaa sitomaan kaalit yhtenäiseksi letuksi.


Käännä ja paista muutama minuutti toiselta puolelta. Ohjeen mukaan satsista tulee 4-8 lettua koosta riippuen. Meillä taisi olla hieman vähemmän raaka-ainetta ja 4 lettua oli tuloksena.
 

Tarjoile kahden kastikkeen kera, okonomiyakikastike ja srirachalla maustettu majoneesi. Ohjeet:

Majoneesi: sekoita 2 dl majoneesia ja ½ rkl srirachakastiketta (mä laitoin enemmän, makuasia).
Okonomiyakikastike: 2 rkl worcestershirekastiketta, 1 rkl juoksevaa hunajaa, 1 rkl soijakastiketta ja 2 tl raastettua inkivääriä.

Kastike toi aasialaisen makumaailman. Mietittiin siinä syödessä että kaalin lisäksi/sijasta tähän sopii varmasti muutkin kasvikset, vaikka porkkana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti