torstai 7. toukokuuta 2015

Nopea "juustokakku" vappulounaan jälkiruokana

Vappulounaan jälkiruoka:


Vadelmalla maustettua 'juustokakkua'. Ei liian makeaa tai raskasta, oikein hyvää ja etenkin helppotekoista. Pisteet myös siitä että liki kaiken voi tehdä aamulla valmiiksi.

Kahdeksan isohkoa annosta syntyy näin:

  • 4 dl kuohukermaa
  • 400 gr Philadelphiajuustoa
  • 1,5 dl sokeria
  • kaksi pussia pakastevadelmia
  • Digestivekeksejä (olisikohan käyttänyt vajaa puolet paketista)
  • tuoreita vadelmia koristeluun

Aloitin laittamalla jo sulaneet pakastevadelmat siivilään, jotta sain mehun erikseen (sen voi käyttää johonkin muuhun tarkoitukseen, tässä reseptissä mehua ei tarvita).

Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa juusto ja sokeri, lisää sekoitus kermaan ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita marjat joukkoon. Tässä vaiheessa mössö meni jääkaappiin odottamaan.

Tarjoilun koittaessa murskasin keksit ja laitoin niitä ja tuota mössöä vuorotellen laseihin. Päälle vielä pari tuoretta marjaa per lasi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti