sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Seesamikastikkeella maustettu parsakaali-avokadosalaatti Hesarin ohjeella

Taas on yksi vappulounas ohi. Tänä vuonna erinäisten matkojen vuoksi ruokailijoita oli vähemmän kuin yleensä. Senpä vuoksi tein pieniä muutoksia tarjoiluihin. Alkuruokana perinteinen kala- ja salaattipöytä. Pääruoan tarjoilin pöytään. Ja tällä kertaa oli jopa jälkiruokaa:


Tässä tulee nyt tuo parsakaali-avokadosalaatti. Sen bongasin Hesarin nettisivuilta, jossa se oli julkaistu jo vuonna 2012. (Joo, huomaan nyt että taulussa on broccoli parsakaalin sijasta, avokado kirjoitettu c:llä ja salaatti unohtunut kirjoittaa yhdyssanana avokadon kanssa.... Ei tulisi minusta näköjään äidinkielen opettajaa.)


Tämä kaunokainen sisältää:
- 400 gr parsakaalia
- 3 kypsää avokadoa
- 1 limetin puristettu mehu
- 2 verigreippiä
- 1 dl parapähkinöitä
- eri salaatteja 1-2 pussia

Pilko parsakaalit ja keitä pari minuuttia, huuhtele kylmällä vedellä. Halkaise, kuori ja viipaloi avokadot. Pirskota limettimehua päälle.

Kuori verigreipit ja leikkaa lohkoiksi, poista kaikki valkoinen kalvo.  Rouhi pähkinät.

Laita salaatit kulhoon, muuta aineet päälle ja viimeistele kastikkeella, joka syntyy sekoittamalla seuraavat ainekset:

- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 2 rkl limettimehua
- ½ rkl soijakastiketta
- 1 tl sokeria
- mustapippuria


Raikasta ja Aasiaan vivahtavaa. Alla pari muutakin kuvaa päivän tarjoilusta. Katsotaan josko on jotain muutakin raportoitavaa, tuon jälkiruoan lisään varmasti joku päivä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti