torstai 23. huhtikuuta 2015

Lohiburgeri ja skagenröra


Olipa hyvää! Vai liekö ollut nälkä rannan putsaamisen jälkeen. Maistui loistavalta joka tapauksessa. Tekeminen ei kauaa kestänyt eikä ollut vaikeaakaan. Timotejn mukaan tiskiä tuli kyllä jonkun verran (lue: monitoimikone on tylsää tiskattavaa).


Ensin hienonsin kaksi kevätsipulia ja kasan tilliä. Siirsin kulhoon ja sen jälkeen hienonsin 300 grammaa lohta.


Kulhoon lohikin ja joukkoon vielä yksi kananmuna, suolaa ja mustapippuria. Sekoitin. Niin, lisäsin myös hieman sitruunan mehua.


Paistoin voissa pihvit (niitä tuli tästä määrästä kolme, minä söin yhden ja Timotej kaksi). Sekä toisella paistinpannulla pari parsatankoa per nuppi. Sämpylän puolikkaat paahdoin leivänpaahtimessa.

Alunperin olin ajatellut tehdä nämä kolme vaihetta grillissä, mutta en sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi grillin käynnistystä. (Tosin olin sen juuri putsannut joten käyttökunnossa olisi ollut.)

Pihvit pitkulaisia, kuten sämpylätkin
Tein myös skagenmössöä: kaksi kukkurallista rkl Hellmansin majoneesia, puoli purkkia ranskankermaa, hienonnettua tilliä, kuorittuja katkarapuja, hieman sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria.

Alimpana sämpylän puolikas, sitten salaatin lehti, lohipihvi, skagen ja päällimmäisenä parsaa. Sitruunat, tilli ja sämpylän yläpuoli lähinnä koristeena.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti