keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Papu-linssi-chorizo -keitto


Pihatöiden jälkeen piti saada ruokaa nopealla aikataululla. Tämä keitto oli lopputulos. Alkuperäinen resepti taisi olla Allt om mat -lehdessä.

Näin se tehtiin (annos riittää kahdelle tai kolmelle hengelle):

  1. Kuori ja pilko yksi sipuli sekä valkosipulin kynsi. Poista siemenet yhdestä chilistä ja pilko chili.
  2. Kuullota sipulia, valkosipulia ja chiliä 1-2 minuttia öljyssä kattilassa. Lisää loraus kasvisfondia, puoli pakettia sahramia ja 1 rkl tomaattipuretta. Sekoittele hetki.
  3. Lisää joukkoon purkillinen valkoisia papuja, desin verran keitettyjä punaisia linsseja (olin keittänyt etukäteen, purkkilinssit toki käy myös), purkillinen murskattuja tomaatteja ja vettä tarpeen mukaan. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kannen alla kymmenisen minuuttia.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, murskatulla valkosipulilla ja raastetulla inkiväärillä.
  5. Leikkaa chorizo siivuiksi ja paista erissä kuivalla paistinpannulla. Laita chorizosiivut sopan päälle ja koristele vielä tuoreella korianterilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti