perjantai 3. huhtikuuta 2015

Kotitekoinen näkkileipä, osa 4, Risentan valmis 'lisää-vain-vettä' -sekoitus


Kolme kertaa olen blogannut itse tehdystä näkkileivästä, löytyvät täältä, täältä ja täältä. Nyt päätin kokeilla oikotietä, Risentan jauhotonta siemensekoitusta johon lisätään vain 4 dl kiehuvaa vettä ja 3 rkl rypsiöljyä. Helppoa ja toimi vallan hyvin. 


Yhdestä pussillisesta tulee kaksi pellillistä näkkäriä.


Maisteltiin hummuksen ja tuorejuuston kera. Ihan toimiva leipä, aika keksimäinen jauhottomuudesta johtuen. Näin vierasmökkioloissa oikein hyvä, ei tarvinnut ostaa erilaisia jauhoja ja siemeniä, joita kaikkia ei kuitenkaan olisi käyttänyt. Positiivinen yllätys että tätä löytyi Kuusamon citymarketista, mulla ilmiselvästi ennakkoluuloja pohjoisen kauppojen suhteen.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti