sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Pääsiäisenä lammasta ja kikhernesalaattia

Pääsiäisenä meillä(kin) syötiin lammasta. Kuvia ei pahemmin tullut otettua, eikä oikein reseptiäkään ole tarjolla. Mutta hyvää oli, joten tässä muutama sana ateriasta, inspiraatioksi. Kokonaisuus oli onnistunut ja kikhernesalaatti jää repertuaariin.


Parmesaanirisottoa, fetakastiketta, kikhernesalaattia ja karitsan ulkofilettä. Karitsan marinoin noin 24 tuntia punaviini-öljy-valkosipuli-rosmariini-sipuli marinadissa. Ruskistin fileet pannulla, suolasin ja pippuroin ja sitten uuniin kypsymään. Sen jälkeen folioon vetäytymään ja siivutettuna tarjolle.

Fetakastikeesssa oli paketti fetaa, kaksi purkkia ranskankermaa, silputtua tuoretta rosmariinia ja mustapippuria. (Tämä satsi riitti kahdeksalle.) Tosi hyvää lampaan kanssa.


Kikhernesalaatti oli oikein minun makuuni. Kulhosta löytyi kikherneitä (niitä liotettuja ja keitettyjä josta aiemmin bloggasin), punasipulia, kurkkua, pinaattia, fetaa, kuivattua oreganoa, kasvisöljyä ja sitruunan mehua .


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti