maanantai 13. huhtikuuta 2015

Parsapiirakka sesonkin avaajana



Keittiö muutti Villa Sandiin, sesonki on alkanut. Keittiöstä valmistui ensimmäisenä parsapiirakka, varsinaista parsasesonkia odotellessa.

Piti ostaa valmis piirakkapohja, mutta unohtui. Joten tässä on pohjalla itse tehty perinteinen voi, vehnäjauho ja vesi -pohja. Vähän jäi kosteaksi paistamisen jälkeen, vaikka ensin pidin kylmässä ja esipaistoin ennen täytteiden laittamista.
No, täytteen maku kuitenkin kohdallaan. Siinä oli:

- 1 dl paahdetuja pinjansimeniä
- 200 gr vihreää parsaa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kermaa
- 100 gr vahvaa juustoa raastettuna
- suolaa ja mustapippuria


Laita valmis tai itse tekemäsi taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pidä kylmässä sillä aikaa kun valmistat täytteen. Ja sitten vielä esipaista tyhjää pohjaa 200 asteisessa uunissa kymmenisen minuuttia.

Paahda pinjansiemenet kuivalla kuumalla paistinpannulla. Poista parsan tyvestä pala ja siivuta parsat, säästä kuitenkin nuput kokonaisina. Raasta juusto.


Laita esipaistetun piirakkapohjan päälle juustoraaste, parsa (nuput ylimmäksi) ja pinjansiemenet. Sekoita kerma, munat ja mausteet, kaada piirakan päälle. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Emme olleet ainoita Villa Sandiin talven jälkeen saapuneita, rannassa kävi melkoinen kuhina. Yksi näyttää vielä kaipaavan seuraansa:



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti