tiistai 12. toukokuuta 2020

Hapatetut pavut ja kiinalainen resepti


Siitä on varmaan jo pari kuukautta kun saimme ruokalähetyksen Perniöstä, ystävien naapurista. Purkillinen hapatettuja papuja. Vihreitä pavuja, haricot verts, jotka hapatettu. Me jotka tykkäämme hapankaalista otimme innolla vastaan lahjan. Ei ole ollut ongelmaa saada näitä kulumaan! Suurin osa on syöty sellaisenaan ja lisukkeena suolakurkun tapaan.

Kuten esim tässä peltipiirakan kanssa
Maku muistuttaa suolakurkkua, sopii hyvin samalla tavalla käytettäväksi. Yksi hieman erilainen koe tehtiin, käytettiin näitä hapanpapuja perinteisessä kiinalaisessa ruuassa, Spicy minced pork with sour string beans.


Resepti alkaa aina papujen hapatuksella, mutta meidänpä ei tarvinnut tehdä sitä. (Jos hapatat itse, niin netistä löytyy vino pino ohjeita, joita en siis ole kokeillut.)  Papujen osalta ei tarvittu muuta kuin että leikkasimme niitä lyhemmiksi pätkiksi. 


Muut tarvittavat raaka-aineet näkyvät kuvassa (osa niistä)  ja määrät kahdelle hengelle:


  • 250 gr hapatettuja papuja
  • 250 gr porsaan jauhelihaa
  • ½ tl kuivaa sherryä tai riisiviiniä
  • ½ tl soijaa
  • suolaa
  • (rypsi)öljyä paistamiseen
  • 3-4 kuivattua sichuanin chiliä, puolita ja poista siemenet (jos ei ole sichuanilaisia, niitä käytä muita kuivattuja punaisia chilejä)
  • ½ tl kokonaisia sichuanin pippureita (mä laitoin tuplamäärän)


Chili ja pippuri


Sekoita lihaan sherry, soija ja suolaa.

Kuumenna wokki (tai paistinpannu)  ja lisää öljy. Lisää liha ja paista kypsäksi ja hieman rapeaksi. Poista liha wokista ja jätä odottamaan.

Kuumenna wokki uudestaan, lisää öljyä ja lisää chilit ja pippurit. Wokkaa hetki (varo ettet polta) ja nauti ihanasta tuoksusta! Lisää liha ja pavut mausteiden joukkoon. Sekoittele hetki niin että myös pavut kuumenevat.

Tarjoile riisin kera.

Ei kaunis mutta maistuva annos

Maistui 'aidolta' kiinalaiselta. Minulle tuo sichuanin pippuri on pitkäaikainen suosikki, oli kiva päästä tekemään ruokaa jossa sitä mukana.

Hapatetut pavut sopivat tähän hyvin. Jos niitä ei ole valmiina tarjolla niin ne on helpohkoa tehdä itse, tosin hapatus vie aikaa muutaman päivän verran. Siinä tapauksessa tämä ei ole pikaruokaa, niin kuin se meidän kohdallamme oli.

Kiitokset Perniöön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti