perjantai 15. toukokuuta 2020

Uunilohi aasialaisin maustein

Tässä helppo ja maukas versio uunilohesta. Kuvia ei tullut otettua montaakaan, mutta hyvin suoraviivaista tehdä. Jossain olen reseptin nähnyt, mutta en tiedä missä, joten alkuperäiseen tekijään en voi viitata.

Tee kastike sekoittamalla 1 dl soijaa, 3/4 dl seesamiöljyyä, ½ dl miriniä, 2 tl srirachaa, 1 murskattu valkosipulin kynsi ja 2 tl raastettua inkivääriä.


Laita lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle.  Valuta puolet kastikkeesta lohen päälle. Paista 150 asteisessa uunissa kunnes kypsää vaan ei kuivaa.


Kalan ollessa uunissa viipaloi yksi limetti ja purista toisesta mehu, hienonna kevätsipulia. 


Kun lohi on kypsää valuta lisää kastiketta päälle (mä laitoin sitten lopun kastikkeen kulhoon ja nostin pöytään. Jokainen sai sitten lisätä makunsa mukaan) ja limettimehua. Koristele limettisiivuilla ja kevätsipulilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti