torstai 1. heinäkuuta 2010

Räksaganaki - ruoanlaittoa Stadissa

Ruoanlaitto keskittyy nykyisin lähes kokonaan viikonloppuihin ja Villa Sandiin, mutta joskus nälkä yllättää Helsingissäkin. Tänään iltakävely vei Stockan herkkuun ja ostoslista näytti suurinpiirtein tältä:

Eihän tästä voi tulla muuta kuin hyvää...

Kuvassa olevien lisäksi tarvittiin myös laakerinlehtiä, mustapippuria ja punaviiniä. Tuloksena superhyvä "räksaganaki". Päädyimme syömään sen syviltä lautasilta kreikkalaisen (tietty) maalaisleivän kanssa.

Ainekset:
  • n 100 gr kuorittuja katkarapuja per nuppi
  • 1 sitruunan mehu
  • 3 uutta punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1rkl tomaattipyreetä
  • 2 laakerinlehteä
  • kaksi kuivahtunutta chiliä (ei toki kuivia Stockalta, vaan omasta kaapista)
  • mustapippuria
  • 1 dl punaviiniä
  • puolikas fetajuustoa
Laita katkaraput marinoitumaan sitruunamehuun n puoleksi tunniksi. Kuullota pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää pilkotut tomaatit, tomaattipyree, laakerinlehdet, mustapippuri, pieneksi pilkotut chilit ja punaviini. Anna muhia kymmenisen minuuttia. Lisää katkaraput ja feta. Kiehauta. Tarjoile leivän kanssa ja nauti aivan älyttömän hyvästä illallisesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti