keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Rouva- ja herraseuraa Majalla

Sonera sai vihdoin modeemin postiin ja Itella toimitti sen alle vuorokaudessa. Asensin eilen ja taas onnistuu sekä etätyö että Villa Sandin päivitys.

Timotej kävi töissä stadissa ja minulla oli rouvaseuraa tulossa kylään. Suurin piirtein samaan aikaan kun P ja T saapuivat tuli myös viesti että herraseuraakin oli tulossa pari tuntia myöhemmin purjeveneellä. Joten maanantai-ilta sujui rattoisasti hyvässä seurassa. Peilityyni meri, puinen purjevene laiturin päässä, hyvää seuraa, ruokaa, juomaa, nuotio, kitara, yhteislaulua .....


Alkupalaksi kuohuviinin (Villa Sandi, totta kai) kera tarjolla 1) saaristolaisleipien päällä lämminsavulohta ranskankermaan sekoitettuna, vähän mustapippuria makua antamassa ja 2) lämpimiä chevrellä ja mansikoilla päällystettyjä patonkin siivuja. Mansikan makeus ja chevren suolaisuus on voittamaton yhdistelmä vuodesta toiseen.

Pääruoaksi grillasin yhdessä foliopaketissa punajuuria (oliiviöljyä, kuusenkerkkäsiirappia, suolaa, pippuria) ja toisessa paketissa porkkanoita ja kukkakaalia (oliiviöljyä, tuoretta timjamia, suolaa, pippuria). Herraseura toi mukanaan Reinin lihan marmorisia ulkofileepihvejä jotka hän kokin ammattitaidollaan grillasi meille. Lisäksi vielä punajuurien (ja miksei lihankin) päälle feta-ranskankerma-rosmariini kastiketta.


Yöllä vielä pieni pala Helsinkiwurstia per nuppi nuotion äärellä.



Onnistunut ilta! Kiitos rouvat ja herra hyvästä seurasta - taas kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti