keskiviikko 11. elokuuta 2010

Pasta primavera - liki haastaja

Viime kuukauden ruokahaasteeseen(http://aijaruokaa.blogspot.com/2010/06/kesan-ruokahaaste-kesainen-pastanuudeli.html) ei tullut osallistuttua - tälläkään kertaa. Jos olisin saanut sen aikaiseksi kesäinen pastani olisi ollut pasta primavera. Kesäisistä kesäisin pasta, keväisestä nimestään huolimatta. Teimme tätä ensi kertaa New Jerseyssä ystävien terasilla n 15 vuotta sitten, ehkä muistonkin takia se on aina maistunut hyvältä.


Pilko sopivia kasviksia suikaleiksi/paloiksi. Meillä tällä kertaa porkkanoita, kukkakaalia, papuja ja tomaatteja (poistin siemenet). Freesaa hetki voissa/öljyssä. Lisää suolaa, pippuria, kasvislientä ja tilkka kermaa. Keitä kokoon ja lisää kermaa (taisi mennä n 2 dl kaiken kaikkiaan meille kahdelle). Anna kiehua hetki lisää että sakeutuu, mutta ei niin pitkään että kasvikset menevät liian mössöksi. Parasta al dente, kuten pastakin. Siitä kun laitoin pannun liedelle meni n 5 min että soosi oli lautasella. Nopeaa.
Tarjoile pastan kera.


Elokuun ruokahaasteen aiheena on herne (http://kurpitsamoska.livejournal.com/103258.html). Siihenkin olisi idea valmiina, tosin en tiedä jos tarpeeksi 'oikeaoppinen', herne kun ei siinä ole pääosassa. Pitää katsoa jos tulee tehtyä ennen haasteen sulkeutumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti