maanantai 2. elokuuta 2010

Kesän paras ruoka - kalapullat

Jyväskylässä meille tarjoiltiin hyviä kalapullia ja sen inspiroi meidät pitkästa aikaa tekemään 'fiskkakor'. Miten voikaan näin helposti tehdä jotain niiiiiin hyvää.

Huom! Miten isoja perunoita meidän kasvimaasta saakaan!
Meidän raaka-aine listamme näytti tältä:
  • 300 gr turskaa (haukea piti ostaa vaan kun ei kaupassa ollut)
  • 300 gr lohta
  • n 100 gr ravunpyrstöjä (purkista jossa kokonaispaino 400gr ja pyrstöjen osuus 170 gr)
  • 1 purkki smetanaa
  • 1 muna
  • hienonnettua tilliä
  • hakattua ruohosipulia
Tästä määrästä tuli n 20 kalakakkua. Puolet syötiin ja toinen puoli päätyi pakkaseen myöhempää nälkää odottamaan.

Timotej jauhoi kalat/pyrstöt sekä tillin ja ruohosipulin monitoimikoneessa muutamassa erässä. Kaikki laitettiiin isoon kulhoon ja joukkoon lisättiiin muna sekä smetana. Sekoitettiin hyvin kunnon taikinaksi.



Paistettiin keskilämmöllä kunnes kauniin ruskeita, käännettiin, laitettiin kansi päälle ja paistettiin toinen puoli kannen alla. Meillä tuloksena aivan uskomattoman meheviä 'kakkuja'.



Kastikkeeksi rustasin:
  • loput ravunpyrstöistä ( n 70 gr)
  • 1 rkl Hellmanin majoneesia
  • 2-3 rkl ranskan kermaa
  • silputtua tilliä
Kaikki aineet sekaisin ja tarjoilukulhoon.

Tämä oli aivan uskomattoman hyvää ja nousee todella korkealle listalla parasta ikinä tekemääni ruokaa!



2 kommenttia:

  1. Töntig som jag är så kommenterade jag maten användande Majas' ID.

    Jag tyckte verligen om fiskkakorna!

    Med egen ID! Timotej!

    VastaaPoista