lauantai 3. joulukuuta 2011

Peuran ulkofilee kera puna-, kelta- ja raitajuuren

Oikea riistavuosi meillä (peuraa, hirveä ja teertä tähän mennessä), nyt oli vuorossa peuran ulkofilee ja pakastimessa on vielä peuran sisäpaistikin.


Ulkofilee oli tosi pitkä, leikkasin kahteen osaan jotta mahtui paistinpannuun ja uuniin. 
Fileen pintaan mustapippuria, suolaa ja tuoretta timjamia. 
Paistinpannussa pintaan väri ja sitten uuniin kunnes sisälämpötila 55 astetta. Kaunis rose lopputuloksena.

Rinnalla tarjoiltiin sekä perunamuusia ja uunijuurekseia. Tällä kertaa mukana punajuuria, keltajuuria ja raitajuuria. Harmi vain että kauniit raidat lähes katoavat kypsymisen aikana. 
Juurekset pilkoin isohkoiksi paloiksi, ja maustoin oliiviöljy-hunaja-suola-pippuri-tuore timjami sekoituksella. 



Punajuuret ja punasipulia uunivuoassa mausteöljyineen, päälle sitten kelta-raitajuuret jotka näkyvät ylemmässä kuvassa
Lisäksi vielä perinteistä perunamuusia ja punaviinikastiketta.

Meitä oli kuusi syöjää, mutta tuota ulkofilettä oli niin paljon että pari muutakin ruokailijaa olisi saanut vatsansa täyteen.

2 kommenttia:

  1. OOO, ulkoasu on muuttunut. Jännä miten tuo tumma tausta saa nuo kuvien värit ainakin minun silmiini näyttämään paljon täyteläisemmille. Samat kuvat kai kuitenkin, ettei niitä ole mitenkään käsitelty? Ja tuo peura oli niin mureaa, että sitä kannattanee hankkia lisääkin, jos tilaisuus tulee. KR

    VastaaPoista
  2. Joo, vaihdoin ulkoasua, pitäähän sitä olla vaihtelua elämässä.
    Samaa mieltä kanssasi, tää pohja tuo kuvat paremmin esiin, eikä niitä ole muutettu mitenkään.
    Kiitos peuran kehuista (ja ruokaseurasta), hyvin se maistui meille kaikille!

    VastaaPoista