sunnuntai 20. toukokuuta 2012

'Bruschetta' ahveniksi näitä kai voisi kutsua

Hävikistä herkuksi ajattelu jatkuu. Perjantaina oli alkupalaksi bruschettoja (meneeks se noin suomeksi?) ja kuten niin usein, tomaattimössöä oli liikaa ja loput siis jääkaappiin.

Lauantaina ostettiin ahvenia ja tarkoitus oli tehdä kalanyttejä parsan seuraksi. Kun sitten ruoanlaittoa aloitellessa avasin jääkaapin niin silmiin sattui se liika tomaatti-valkosipuli-basilika-punasipuli-oliivöljy-balsamico-suola-mustapippuri-sekoitus.  Joten ahvenet alumiinifolion päälle, niille yrttistä tuorejuustoa ja sitten tomaattisekoitus.



Folio nyytiksi, grilliin. Olivat varmasti parempia kuin alkuperäinen suunnitelma joka käsitti vain tuorejuuston maunantajana. Nautittiin grillatun parsan kera.


Ne bruschetat olivat perjantain alkuruoka. Kahdenlaisia oli tarjolla, niitä tomaattipäällysteisiä ja toiset parma-mozzarella päällysteellä. Jälkimmäiset tarjoiltiin kuumina suoraan uunin grillivastuksen alta. (Joka selittää mustahkon reunan...)

Jos annoksen kokoa ihmettelet, niin syöjiä oli kyllä enemmän kuin Timotej ja minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti