keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Perinteinen vappulounas - piiiitkä sellainen

Tänä vuonna vappulounas venähti noin 9-tuntiseksi, joten aika paljon ruokaa ja juomaa kului. Ruoka oli mitoitettu (minun mielestäni) 17 nälkäiselle, mutta olisi riittänyt isommallekin porukalle. Tänään on siis syöty tähteitä ja niin huomennakin ja ylihuomenna ja viikonloppuna ja ensi viikolla....



Tässä ruokalista josta voitte noukkia ideoita kun seuraavan kerran suunnittelette noutopöytää. (Vime vuoden ideat löytyy täältä). Osalle resepti löytyy jo Villa Sandista ja osan lupaan postata lähipäivinä.

Kalat:

  • Astridin silli (jokavuotinen must, resepti)
  • Graavattua siikaa (kalastaja-Eemelin kalastama Villa Sandin rannasta ja Majan graavaama, pari kuvaa alempana)
  • Stockan sherrysilli (siis ostettu valmiina)
  • Muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia
  • Savustetua lohta (sekin ostettu valmiina Stockalta) ja suolakurkkukastiketta


Lihana paahtopaistia ja punasipulihöystöä (resepti tulossa)

Kasvikset:

  • Vihreää parsaa parman kinkkuun kiedottuna (kts alla)
  • Peruna-rucola-terriini (resepti tulossa)
  • Kikhernesalaatti (resepti tulossa, ehkä)
  • Bulgursalaatti granaattiomenalla (resepti tulossa)
  • "Vihreä" salaatti (resepti tulossa)
  • Marinoituja latva-artisokkia (kts alla) 


Kalat olivat pari päivää pakastimessa ja vappuaattona graavasin, eli vajaat 24 tuntia maustuivat. 


Minulle graavisiikaan kuuluu sokerin ja suolan lisäksi tilli ja rosepippuri. Ja näin sen tein tälläkin kertaa.

Alla oleva kuva ei tee oikeutta latva-artisokille. Ne marinoituivat vuorokauden verran oliiviöljyssä johon makua toi balsamico viinietikka, valkosipuli, lime, tuore basilika ja tilli.


Monet uusista resepteistä on muuten peräisin parista viime kesän ruokalehdestä, eli kaikki eivät ole tulleet omasta ideoinnista.

Ja tähän loppuun vielä kuva parma-parsasta. Parsat kinkun sisään ja uuniin grillivastuksen alle kunnes näyttävät hyviltä.  Erinomainen myös ulkogrilliin.



Kiitos ruokaseuralle ja tervetuloa ensi vuonnakin!

2 kommenttia:

  1. Hei! Olit näköjään (jo aikoja sitten) kokeillut blogissani olleen pastareseptin ja tykännyt. Kiva!
    Blogissa on siis todistettavasti joskus käynyt joku lukija :)

    VastaaPoista
  2. Totta, liki kaksi vuotta sitten bongasin sinulta sen salaatin, miten sen nyt huomasitkin?
    Hiljaisia lukijoita meilläkin on, mitä nyt tavatessa joskus myöntävät käyneessä katsomassa mitä meillä on kokattu. Mutta, kommenteista (tai niitten puutteesta) huolimatta tämä bloggailu on mukavaa puuhaa ja vaikea olisi lopettaa.

    VastaaPoista