keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Astridin silli kuuluu vappupöytään, miksei jouluunkin

Astridin silli löytyi jo parikymmentä vuotta sitten. Sitä on tehty vuodesta toiseen vappupöytään, toki sopii mihin vain 'silliseen' tilaisuuteen. Maku on kyllä vahva ja epäilenpä ettei kannata uusien perunoiden kanssa tarjota, perunan hienot makuvivahteet jäävät jalkoihin. Resepti on kirjasta, 'en svensk nationalrätt, sill och strömming' vuodelta 1990.


Tarvitset neljä suolattua sillifilettä, huuhdo ne ja anna valua.
Tee liemi:
  • 1 dl etikkaa
  • 1½ dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli siivuina
  • 10 karkeasti jauhettua mustapippuria
Sekoita kaikki ainekset kattilassa, kiehauta ja anna jäähtyä. Jäähtynyt liemi fileiden päälle ja jääkaappiin yön yli odottamaan.

Seuraavana aamuna tee marinadi:
  • 1 dl chilikastiketta (sitä ketsupin tyyppistä, esim Heinz)
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl viinietikkaa
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl kaprista
  • 1 hienoksi silputtu sipuli
Ota fileet liemestä ja leikkaa annospaloiksi. Sekoita marinadin aineet (laitan kaprista 2-3 kertaisen määrän). Sillipalat kulhoon ja sekoita marinadi joukkoon. Kylmään vähintään pariksi tunniksi ja sitten nautitaan hyvässä seurassa snapsin ja keitettyjen perunoiden kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti