tiistai 10. toukokuuta 2011

Kalanyyttejä grillissä

Yksi grillikauden suosikeista on aina ollut kala folionyyteissä. Hyvää, terveellistä, helppotekoista, kala pysyy mehukkaana ja makua voi muutella loputtomiin. Useinmiten olen tehnyt nyytin per nuppi, mutta välillä vain yksi iso paketti koko porukalle.

Tähän käy periaatteessa kaikki kalalajit ja vihannesten suhteen raja tulee lähinnä vastaan siitä mitä mieleen juolahtaa ja mitä kaapista/kasvimaasta löytyy. Makua paketiin saa esim pestosta, smetanasta, maustetusta kermaviilistä' tai tuorejuustosta.

Tällä kertaa tein yhden ison paketin neljälle. Kalana lohta ja ahvenia, molemmat ruodottomia, nahattomia ja annospaloiksi leikattuja . Vihannes oli siivutettu purjo ja makua antoi mustapippuri-tilli tuorejuusto. Lohet alimmaksi folion päälle, sitten ahvenet, purjo ja viimeksi tuorejuustosta nokareita. Niin, ja kalanpalat olin suolannut ja pippuroinut.

Folio nyytiksi ja grilliin (yhtä hyvin käy toki uunissa), noin 10-15 minuuttia taisi olla. Helppo tarkistaa kun raottaa nyyttiä ja testaa kalan kypsyyden.

Kala tarjoiltiin keitetyn vihreän parsan seurana. Vaikka tuorejuusto kalaa mukavasti mehusti, tein myös kastikkeen: majoneesia, kermaviiliä ja paljon tuoretta hienonnettua tilliä. Kyllä taas elämä kelpasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti