sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Kuhaa suolakuoressa ja lämmintä parsasalaattia

Jamien ohjeita noudatin kuten torstaina suunnittelin ja kyllä kannatti. Suolakuoressa valmistettua kalaa ollaan joskus nautittu ravintolassa ja nyt vihdoin tuli itse tehtyä. Erinomainen lopputulos.

Ainekset: kokonainen kuha (1,2 kg oli tämä yksilö päineen kaikkineen), 3 kg karkeata merisuolaa, kourallinen yrttejä pilkottuna (tilliä, lehtipersiljaa, oreganoa), sitruunan siivuja.

Alumiinifoliota uunipellin päälle ja sen jälkeen 1,5 kg suolaa. Siistitty, huuhdeltu kala täytettiin yrteillä, sitruunan siivuilla ja suolaakin laitoin. Kuoren suola kun ei kalaan tuo makua, vain mehukkuutta. Kala suolan päälle uunipellille (poistin pään että mahtui paremmin).


Sen jälkeen muotoilin suolan ja folion kalan mukaan. Päälle loput suolasta ja sen jälkeen pirskottelin vettä suolan päälle. Vesi siksi että suola kovettuu kunnon kuoreksi joka on sitten helppo poistaa.

Valmiina uuniin
Jamien mukaan uuni mahdollimman kuumaksi, minulla 275C. Kala tarvitsee 10 minuttia 500 grammaa kohti, n 25 minuuttia oli meidän kuha uunissa. Ota uunista ajan mentyä ja anna vielä vetäytyä vartin verran. (Siinä ajassa ehtii hyvin tehdä lämpimän parsasalaatin kalan seuraksi.). Riko kuori ja siirrä suola sivuun. Alta löytyy kypsä kala joka on erinomaisen mehukasta. Tätä tehdään ehdottomasti toistekin!

Tältä näytti suolakuoren 'avaamisen' jälkeen
Yllättävän hyvin onnistui myös kalan siirto parin-kolmen lastan avulla tarjoiluvadille. Lisäksi tarjoilin kermaviilipohjaista tillikastiketta ja lämmintä kasvissekoitusta, jossa vihreää parsaa, sokeriherneitä, kevätsipulia ja lehtipersiljaa öljy-viinietikka-kastikkeessa.



Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti