sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Karitsan ulkofilettä grillissä ja papulisuke

Ehkä blogistakin käy ilmi että oikeastaan ainoa punainen liha jota käytämme on karitsa. Nauta ja sika tulevat mukaan lähinnä silloin kuin nuorempi sukupolvi on illallisella. Joten kun kala/kasvikset kyllästyttää ostamme lammasta, joko paahtopaistia tai ulkofilettä.

Tällä kertaa ulkofilettä joka sai marinoitua muutaman tunnin jääkaapissa, marinadissa kylmäpuristettua rypsiöljyä, punaista balsamico viinietikkaa, soijaa, tuoretta rosmariinia (omasta maasta :)) ja valkosipulia.

Lisukkeen idea tuli kun Timotej oli Turun Pinellassa lounaalla yhtenä päivänä ja seuralaisen pihvi oli tarjoiltu vihreiden papujen päällä, niinpä siis mekin tekisimme.

Kun aloin laittaa ruokaa ja otin pavut jääkapista, huomasin että siellä oli myös avaattu pekonipaketti. Ja silloin päätin että pavut maistuvat valkosipulilta ja pekonilta, yhdistelmä kuulosti sen verran hyvältä että päätin luottaa vaistooni. Ensin grilli kuumenemaan. Sitten keitin pavut (5 minuuttia) ja huuhtelin ne heti sen jälkeen kylmällä vedellä jota kypsyminen lakkaa ja väri säilyy. Paistoin jäljellä olleet kolme pekonisiivua rapeiksi ja pilkoin yhden valkosipulin kynnen.


Sitten oli karitsan vuoro. Grillauksen jälkeen laitoin folioon vetäytymään ja sillä aikaa tein lisukkeen valmiiksi. Logistisesti helppo ateria!


Papulisuke: kuumenna öljy, lisää pilkottu valkosipulin kynsi ja kuullota hetki ilman että saa väriä. Lisää pavut ja anna kuumentua. Viimeksi joukkoon rapeat pekonin palat ja lisuke valmis.


Tällä välin Timotej oli sekoittanut kastikkeen: 1 rkl majoneesia, 1 tl valmista pestokastiketta, muutama rkl smetanaa ja tuoretta, silputtua basilikaa.

Sitten annos lautaselle. Pavut, karitsa ja kastike. Nautitaan ilta-auringon valossa hyvässä seurassa ja riojaa lasissa.


Näyttää tulevan kaunis ilta ja linnut taas kerääntyneet 'laguuniimme', kuten niin useasti aiemminkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti