lauantai 7. toukokuuta 2011

Sokerisia, kanelisia tortillakeksejä

Pari vuotta sitten söin lounasta englantilaisesssa tortillatehtaassa ja jälkiruoaksi oli jäätelöä, pähkinöitä ja sitten näitä 'tortillakeksejä'. Olivat hirmu hyviä mielestäni, mutta reseptiä en tajunnut kysyä. Kotona sitten totesin ettei voi olla vaikeaa improvisoida, niin selkeä oli sekä maku että rakenne. Jäätelö tai muut tykötarpeet ei tarpeellisia, kuppi kahvia/teetä/mehua riittää hyvin.


Joten tortaillakeksit a'la Maja:

Tarviset tavallisia vehnätortilloja (yhdestä tortillasta tulee 8 keksiä), neutraalia ruokaöljyä, sokeria ja kanelia. Ei muuta.

Leikkaa tortillat saksilla kahdeksaan osaan.

Laita laakeaan kasariin tai kattilaan n sentin verran ruokaöljyä. Käytin oliiviöljyä (ei neitsyt sellaista), jossa on hyvin olematon neutraali väri ja maku, jotta ei vaikuta keksien makuun. Kuumenna öljy. Nyt en tietenkään mitannut lämpötilaa... mutta testaa yhdellä tortillapalalla. Öljy on sopivaa kun pala alkaa ruskitua kevyesti, mutta ei tummu ihan silmissä (kuin lihafonduen öljy). Laita muutama pala kerrallaan öljyyn ja anna ruskitua kevyesti, käännä ja tee sama toiselle puolelle. Tavoitteena on saada palat keksimäisen rapeiksi.

Nosta pinseteillä tai reikäkauhalla talouspaperin päälle ja anna liian öljyn valua ihan hetkinen.

Sekoita lautaselle sokeria ja kanelia. Kierrittele tortillan palaset sekoituksessa, niin että sokeri-kanelia tarttuu joka puolelle.

Ja siinä se, helppoa. Hyviä ovat, joten kun homman aloitat, tee tarpeeksi. Meillä ei ole koskaan yhtään jäänyt, mutta jos jäisi, säilytä ilmatiiviisti etteivät pehmene.

 Osa vappuaamuna tehdystä satsista odottaa iltapäivää

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti