lauantai 5. toukokuuta 2012

Peruna-rucola-terriini, paahtopaistia ja punasipulihöystöä, vappulounas osa 2

Nyt näitä vappulounaaseen liittyviä reseptejä alkaa tulla. Aloitan uudella tuttavuudella, peruna-rucola-terriinillä ja vanhalla klassikolla, paahtopaistilla (joka tosin sai seurakseen jotain uutta punasipulista). Muistathan että kaikki reseptit ovat isolle joukolle!

Peruna-rucola-terriini sovellettuna jostain viime kesän 'Maalaisunelma Ruoka ja Juoma' lehdestä:
  • Kuori ja siivuta kilo jauhoisia perunoita
  • Kuori, viipaloi ja kuullota puolisen tusinaa shalottisipuleita
  • Kuullota kevyesti myös 300 grammaa rucolaa
  • Vatkaa keskenään 4 munaaa, 150 gr vahvaa juustoraastetta, 3 desiä kermaa, 3 rkl pestoa, mustapippuria, suolaa
  • Lisää seokseen perunat, sipulit ja rucola
  • Täytin kaksi silikonista vuokaa (kts alla) ja paistoin 175 asteessa kunnes perunat kypsiä, se vei reilun tunnin.


Anna jäähtyä vuoassa tunteja tai vaikka seuraavaan päivään. (Voi kuulemma tarjota myös kuumana.). Kumoa ja viipaloi.

Tuoretta basilikaa peruna-rucola-terriinin päälle
Kahden kilon paahtopaistia marinoin puolisen vuorokautta punaviinissä ja erilaisissa mausteissa. Ruskistin pinnan paistinpannulla ja sitten paistoin 120 asteisessa uunissa kunnes sisälämpötila oli 56 astetta. Annoin odottaa jääkaapissa seuraavaan päiväään. Siivuiksi tarjoiluastiaan ja ...


... sen seurana punasipuli-kapris-persilja kastiketta/höystöä/salaattia, miksi tuota nyt kutsuisikaan.


Kuori ja hienonna kaksi punasipulia. Hienonna purkillinen sileälehtistä persiljaa. Sekoita keskenään ja lisää 3 rkl kapriksia, 3 rkl oliiviöljyä, 2 rkl balsamico viinietikkaa, 1 rkl juoksevaa hunajaa, suolaa ja mustapippuria. Tämä muuten loppui kesken, olisi pitänyt tehdä isompi annos, niin hyvää se oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti