lauantai 13. heinäkuuta 2013

Italialaista

Villa Sandin hiljaiselon aikana me tutustuimme Emilia-Romagnan maakuntaan Italiassa. Kaupungit kuten Parma, Modena, Maranello, Bologna ja Ravenna sekä näyttivät että maistuivat hyviltä. Aceto tradizionale di Modena, Culatello di Zibello (linkkien takana viralliset kotisivut joissa lisätietoja kummastakin) ja parmakinkku sekä parmesaanijuusto ovat kotoisin tältä alueelta. Kuten myös Ferrari, Maserati, Bugatti ja Ducati (ei, ei tullut ostettua tuliaisia...).

Tällä kertaa teen poikkeuksen ja postaan muutamia kuvia matkaltamme. Oli sen verran hyvää että mielelläni jaan ja herätän teidänkin ruokahalunne!

Culatello di Zibello kinkku kypsytettän sian virtsarakosta tehdyssä säkissä
Parmesaanijuustoa

Ja kaksi edellistä samalla lautasella
Aceto balsamico tradizionale di Modena. Tunnistaa pullon muodosta ja sinetistä. Maksaa omaisuuden ja on híntansa arvoista. Kotona sitä ostamme Hakaniemen hallista. Kuvan yksilö on vielä saanut Ferrarin logonkin kylkeensä, liekö vieläkin parempaa....

Viinietikat ullakolla kypsymässä

Valmiina maistiaisiin, seä 12 v että 24 v testattiin, ero on huomattava. 24-vuotias käy vaikka mansikoiden tai jätskin kera
Tämä ei ole Culatelloa vaan tavallista parmakinkkua, hyvää sekin, mutta Culatello suorastaan suli suussa

Rapeaksi paistettua possun poskea balsamicoviinietikkaa mausteenaan, nam!
Nyt taas suomalaisten raaka-aineiden äärellä. Tänään jo ensimmäiset kantarellit lautasella, siitä lisää vaikka huomenna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti