keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kotitekoinen Dukkah

Olemme ostaneet Nomun valmistamaa Dukkahia vuosikaudet, kunnes Stockan herkusta sitä ei enää saa. Joten oli pakko tehdä omaa. Ja mikä yllätys - paljon parempaa kuin valmis sekoitus.....


Käytin tätä ohjetta, perussellainen jota voi maustaa omien mieltymysten mukaan. Noudatin perusohjetta, paitsi että paikallisesta kaupasta ei löytynyt juustokuminan siemeniä, joten ne jäi paahtamatta ja laitoin jauhettua juustokuminaa hipauksen mausteeksi suolan ja pippurin ohella.

Paahda siis pussillinen (reilu 100grammaa) saksanHASSELpähkinöitä uunissa (180 astetta) 3-4 minuuttia ja hiero sen jälkeen kuoret (kaikkia ei tarvitse saada pois) irti pyyheliiinan sisällä.


Murskaa pähkinät monitoimikoneessa. Paahda 1½ Santa Maria purkillista sesamin siemeniä paistinpannulla, kunnes kevyesti ruskistuneet. Sekoita pähkinät ja seesamin siemenet kulhossa.


Paahda 2 rkl korianterin siemeniä ja saman verran juustokuminan siemeniä paistin pannulla muutama minuutti.
Vain korianterin siemeniä tällä kertaa
Murskaa siemenet sen jälkeen morttelissa ja lisää joukkoon 2 tl mustapippuria ja 1 tl suolaa. Lisää mausteet pähkinäseokseen.



Nauti hyvän oliiviöljyn ja leivän kera.

Dippaa leivän pala ensin oliiviöljyyn ja sitten Dukkahiin
Tästä olemme tykkäänneet vuosikaudet, loistava seuralainen alkudrinkille tai muuten vain pikkunälän yllättäessä.

3 kommenttia:

  1. Missään tapauksessa ei ole tarkoitus näsäviisastella, mutta eivätkö nuo kuvan pähkinät ole hasselpähkinöitä?

    VastaaPoista
  2. Niinpä.... ei riittänyt kielitaito kun käänsin hasselnötin saksanpähkinäksi..... Nyt korjattu tekstiinkin, kiitos Paperitähti!

    VastaaPoista
  3. Tällaisesta en ole aiemmin kuullutkaan, mutta vaikuttaa niin hyvältä ja mielenkiintoiselta että menee varmasti kokeiluun!

    VastaaPoista