maanantai 1. heinäkuuta 2013

Kampasimpukoita - taas kerran....

Tällä kertaa paistettujen kampasimpukoiden lisukkeena omena-sipuli-chili-korianteri-limen mehu-sokeri-oliiviöljy salsaa ja gremolataa.

Salsa: pilko yksi punainen omena, yksi uuden sadon pienehkö sipuli ja n ½ punainen chili (omasta maasta!). Kuullota oliiviöljyssä minuutin,kaksi. Lisää 1 rkl sokeria ja kahden limen mehu. Keittele hiljakseen parisen minuuttia. Anna jäähtyä, lisää silputtu korianteri. 

Gremolata: hienonnettua persiljaa, sitruunan kuorta, hienonnettu valkosipulin kynsi ja oliiviöljyä. Sekoita. 


Pääruokana omasta rannasta ongittuja ahvenia. Savustettiin ja niiden lisäksi lautasella uusia perunoita, sipulisoosia ja uuden sadon kukkakaalia. Varsin kelpo hääpäiväateria!


Ny on turvallista uida uudelta laiturilta (vaikka uimaraput vielä puuttuvat....) ja veneilijät tietävät saapuneensa perille:



Tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta. Kelpaa juhlia tosiaan, laiturista sanoisin, että jättesnygg. Onnistuinko käyttämään oikeata sanaa?

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain, jättesnygghän se on. Tulkaapa paikan päälle katsomaan.

    VastaaPoista