Jossain postauksessa mainitsinkin että pakastimesta löytyi paketti jossa luki 'hirvi entrecote' (kiitokset Perniöön). Tulin siihen tulokseen että kyseessä ulkofilee ja niinpä se valmistettiin uunissa. Lisäksi oli tarjolla juurespyttiä ja karpalo-granaattiomenahilloa.
Meidän versio meni näin: Kuullota kattilassa hienonnettua salottisipulia. Lisää paketti pakastettuja karpaloita, 2 dl granaattiomenamehua, 1 dl fariinisokeria, hieman suolaa ja mustapippuria. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kunnes karpalot rikkoutuneet ja kastike (tai siis hillo) saennut, reilu vartti siinä taisi mennä. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Lihat maustoin, ruskistin voissa ja kypsensin uunissa (175 C) kunnes sisälämpötila oli 55 C.
Juurespytissä mukana porkkanaa, palsternakkaa, maaselleriä ja perunaa. Mausteena Santa Marian Scandinavian forest -sekoitusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti