Kylmäsavustettua lohta, graavisiikaa ja niiden kera tilli-ranskankerma-majoneesi-kastiketta. Muikunmätiä, smetanaa ja punasipulia voissa paistetun maalaisleivän päällä. Piparjuurijuustolla täytettyä poron kylmäsavupaistia. Keitettyä punjauurta ja Peltolan blue homejuustoa. Yksinkertaista ja maittavaa.
Pääruoka olikin sitten vaikeampi päättää. Vieras ei ollut ekaa kertaa Suomessa, joten porot ja lohet olivat jo koettu (näin oletimme ja osoittautui oikeaksi arvaukseksi). Pohdinnan jälkeen päädyimme hirveen, on suomalaista ja ajankohtaista. Lisukkeena paahdettua maa-artisokkaa, pinaatti-sipuli-suppilovahvero-sekoitusta ja punaviinikastiketta.
Hirvi oli onnistui hyvin, ehkä osittain myös silavan takia. Stockan nuori ja taitava lihamyyjä kehoitti tekemään näin:
Kuvassa liha on ruskitettu ja vasta menossa uuniin. Silavat sulivat melkein kokonaan ja pitivät lihan upean mehukkaana.
Jälkiruoka on taas sarjassa helppoa, kotimaisia Mouhijärven juustoja ja viikunahilloa (ok, viikunat eivät Suomessa kasvaneita, mutta hillo täällä tehty.)
Tässä siis yksi ehdotus suomalaiseksi illalliseksi jos ja kun tulee muillekin ajankohtaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti